Уелско Корги Кардиган - Уелско Корги Кардиган - Породи кучета - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Дакел [1]
Чао-Чао [2]
Шар пей [1]
Чихуахуа [1]
Чесапийк бей ретривър [1]
Уелско Корги Кардиган [1]
Китайско качулато куче [1]
Керн Териер [1]
Канаан [1]
Кавалер Кинг Чарлс шпаньол [1]
Бултериер [1]
Булмастиф [1]
Булдог [1]
Брюкселски грифон [1]
Бриар [1]
Бретан Шпаньол [1]
Фландърско бувие [1]
Мопс [1]
Бостън териер [1]
Борзой [1]
Боксер [1]
Черно-кафяв кунхаунд [1]
Черен руски териер [1]
Бордър териер [1]
Бордър коли [1]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Породи кучета » Уелско Корги Кардиган

  Уелско Корги Кардиган


  Големина: Малко/ Средно
  Податливост на тренировка: Висока
  Поддръжка на козината: Ниска
  Падане на козината:  Средно/ Високо (според сезона)
  Нужна тренировка:  Ежедневна разходка
  Ниво на енергията: Средно
  Пазене: Лае
  Добри с деца: Да, с големи и внимателни деца
  Здраве: OFA, CERF сертификати     

  Характер на Уелско Корги Кардиган
  Уелското Корги Кардиган е предано и нежно куче, с висока интелигентност и мил нрав. Тази порода кучета не се колебае да хапе, но бързата възприемчивост на кучетата прави обучението им лесно. Уелското Корги Кардиган е подходящ домашен любимец както за хора с опит в отглеждането на кучета, така и за такива без. Кучетата от тази порода изобилстват от енергия, преливат от ентусиазъм и имат изключително мил характер. Те са изключително отзивчиви и послушни и в същото време независими, със собствено мнение по всеки въпрос. Може понякога да хапят, но това е част от техния пастирски инстинкт.
  Уелското Корги Кардиган обикновено се разбира добре с деца, особено с по-големи и внимателни. Когато става въпрос за други животни, наистина се нуждае от ранна социализация  - особено що се отнася до котките. Добре социализираното Корги Кардиган се разбира добре с другите домашни любимци, а когато става въпрос за непознати и гости, то е резервирано, но мило. Ефективно куче пазач е, тъй като лае и вдига голям шум, ако забележи нещо нередно. Уелското Корги Кардиган е куче, на което може да се вярва и това го прави страхотен домашен любимец.

  Външен вид
  На височина Уелското Корги Кардиган достига 25-33см, а теглото му е около 10-18кг.  Тялото му е ниско поставено, удължено с къси крака. Изражението му е отзивчиво и будно. Козината му е водоустойчива и има твърд косъм. Външната козина може да бъде къса или със средна дължина и също има по-куса,  гъста подкозина. Цветът и може да е в различни разцветки, включително черен, червен, кафяв с по-тъмни петна, светлобежов и обикновено има бели шарки.

  Поддръжка на външния вид
  Изискванията към поддръжката на Уелското Корги Кардиган са сравнително ниски – просто трябва да ползвате твърда четка за да разресвате козината един два пъти седмично. Козината пада умерено, но на сезонна база пада по-обилно, което означава, че през тези периоди трябва да полагате грижи за външния му вид всеки ден.

  Здравословни проблеми и продължителност на живот
  Продължителността на живот на Уелското Корги Кардиган е около 12-15 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с  породата – проблеми с щитовидната жлеза, HD, PRA и затлъстяване. Необходимо е да се уверите, че родителите на вашето кученце имат OFA и CERF сертификати.

  История
  Както името подсказва, родината на Уелското Корги Кардиган e Уелс. Кучетата от тази порода са били отглеждане като пастирски кучета, както и за да убиват вредители. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1935г.

  Категория: Уелско Корги Кардиган | Добавено от: djasika (27.06.2011)
  Преглеждания: 107 | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: