Китайско качулато куче - Китайско качулато куче - Породи кучета - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Дакел [1]
Чао-Чао [2]
Шар пей [1]
Чихуахуа [1]
Чесапийк бей ретривър [1]
Уелско Корги Кардиган [1]
Китайско качулато куче [1]
Керн Териер [1]
Канаан [1]
Кавалер Кинг Чарлс шпаньол [1]
Бултериер [1]
Булмастиф [1]
Булдог [1]
Брюкселски грифон [1]
Бриар [1]
Бретан Шпаньол [1]
Фландърско бувие [1]
Мопс [1]
Бостън териер [1]
Борзой [1]
Боксер [1]
Черно-кафяв кунхаунд [1]
Черен руски териер [1]
Бордър териер [1]
Бордър коли [1]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Породи кучета » Китайско качулато куче

  Китайско качулато куче


  Големина: Малко
  Податливост на тренировка: Средна
  Поддръжка на козината: Ниска/ Средна
  Падане на козината: Ниско
  Нужна тренировка: Ежедневно разходки
  Ниво на енергията: Средно/Високо
  Пазене: Средно, лае
  Добри с деца: Да, с по-големи и внимателни деца
  Здраве: OFA, CERF сертификати     

  Характер на Китайско качулато куче
  Китайското качулато куче е малко куче, изобилстващо от любов и привързаност към собствениците си. Породата е най-подходяща за хора, които могат да отделят много свободно време на домашните си любимци и да им се отдадат напълно, тъй като Китайското качулато куче никак не обича да бъде пренебрегвано. Това куче е весело, игриво и пъргаво, както и будно, интелигентно и любопитно, бързо се учи, въпреки че може да бъде много независимо и упорито. Обича да се катери, играе и представя номера.
  Китайското качулато куче се разбира добре с по-големи и мили деца, както и с други домашни любимци, въпреки че понякога може да е малко ревниво. Когато става въпрос за непознати може да е малко резервирано и плашливо. Благородната и мила натура на това куче го прави подходящ избор на домашен любимец, както за хора с опит в отглеждането на кучета, така и за такива без. Много е важно Китайското качулато куче да се социализира от рано, защото иначе може да стане прекалено страхливо и неуравновесено. С добра дресировка и правилна социализация Китайското качулато куче би бил чудесен компаньон и домашен любимец.

  Външен вид
  Малко нежно кученце, Китайското качулато куче има две разновидности – неокосмено и окосмено. Неокосменото китайско качулато куче, както името подсказва, няма козина по тялото, а само ‘качулка’ на главата, както и малко козина по краката и опашката, която ми придава много елегантен и необикновен вид. Тази разновидност е добър избор на домашен любимец за хора, които страдат от алергии. Другата разновидност има дълга, гладка козина по цялото тяло, която е права отгоре и мека и гладка подкозина. Китайското качулато куче има будно и любопитно изражение и като цяло е елегантно и грациозно куче. Теглото му достига 4-6кг, з на височина е около 28-38см.

  Поддръжка на външния вид
  Поддръжката на външния вид зависи от разновидността на куче, която притежавате. Кожата на неокосменото куче трябва да се разтрива с определен лосион, за да се запази доброто й състояние, докато козината на  другата разновидност Китайско качулато куче трябва да се разресва два пъти седмично.

  Здравословни проблеми и продължителност на живот
  Продължителността на живот на Китайското качулато куче е около 13-16 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с породата – алергии, чувствителност към химикали и медикаменти, акне, стоматологични и очни проблеми и др. Необходимо е да се уверите, че родителите на вашето кученце имат OFA и CERF сертификати. Трябва да внимавате с неокосмената разновидност на породата, тъй като кожата лесно може да изгори в жегите, а през зимата кученцето ви може лесно да измръзне, затова е добре да носи предпазна дрешка.
  История
  Китайското качулато куче произлиза от Мексико или Африка, но е било открито от китайски търговци. Предполага се, че историята на тази порода датира от XIII век. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1991г.

  Категория: Китайско качулато куче | Добавено от: djasika (27.06.2011)
  Преглеждания: 108 | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: