Фландърско бувие - Фландърско бувие - Породи кучета - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Дакел [1]
Чао-Чао [2]
Шар пей [1]
Чихуахуа [1]
Чесапийк бей ретривър [1]
Уелско Корги Кардиган [1]
Китайско качулато куче [1]
Керн Териер [1]
Канаан [1]
Кавалер Кинг Чарлс шпаньол [1]
Бултериер [1]
Булмастиф [1]
Булдог [1]
Брюкселски грифон [1]
Бриар [1]
Бретан Шпаньол [1]
Фландърско бувие [1]
Мопс [1]
Бостън териер [1]
Борзой [1]
Боксер [1]
Черно-кафяв кунхаунд [1]
Черен руски териер [1]
Бордър териер [1]
Бордър коли [1]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Породи кучета » Фландърско бувие

  Фландърско бувие


  Големина: Голямо
  Податливост на тренировка:  Средна
  Поддръжка на козината: Висока
  Падане на козината: Ниско/ Средно
  Нужна тренировка: Ежедневна разходка и бягане
  Ниво на енергията: Средно
  Пазене: Високо
  Добри с деца: Да, ако е отрасъл с тях
  Здраве: OFA, CERF сертификати     

  Характер на Фландърско  бувие
  Фландърското бувие е куче, което има противоречив характер – може да е самонадеяно и в същото време уверено, енергично и сдържано, унило и предано. Като цяло кучетата от тази порода са спокойни по характер и много пъргави, въпреки че обичат и да мързелуват, когато им се отдаде и най-малка възможност. Фландърското бувие е интелигентна порода и за да задържите вниманието на вашето куче е необходимо да му давате мисловни упражнения. Инстинктите му за отбрана са силно развити и това го прави добро куче пазач. Понякога е агресивно и тази негова черта трябва да се има предвид, когато бъде предизвиквано.
  Фландърското бувие е много бдително и отзивчиво куче в повечето случаи, и има уравновесен характер. Разбира се добре с децата и останалите домашни животни, с които е отгледано, въпреки че може да стане агресивно спрямо други кучета. Вместо да хапе, предпочита да използва големия си размер, за да постигне каквото иска. Заради инстинктите си на пастирско куче, може да се опита да събере хората и останалите животни на куп. Към непознати е резервиран. Породата е подходяща за хора с опит в отглеждането на кучета, тъй като Фландърското бувие има силна воля и понякога се опитва да доминира.

  Външен вид
  Фландърското бувие достига до 58-71см на височина, а теглото му е около  25-50кг. Козината му е груба, твърда и плътна с мека подкозина.  Тъй като козината му е двойна и гъста, е необходимо да се полагат съответните грижи за нея, за да запази добрия си вид. Въпреки това козината му не пада обилно и това го прави подходящо за хора с алергии. Цветът й е черен, светлобежов, сив с тъмни ивици или хълбоци. Фландърското бувие има здрава структура на тяло и отличителна външност, благодарение на строгото си изражение, а наличието на брада му придава дори заплашителен вид.

  Поддръжка на външния вид
  Когато става въпрос за поддръжка, трябва да положите малко усилия, за да запазите козината му в добро състояние. Необходимо е да проверявате редовно и зъбите, ноктите и ушите. Сресвайте козината два пъти седмично, а брадата всеки ден поради хигиенични причини. От време на време подстригвайте козината. Когато се поддържа добре, нивото на падане на козината е средно. 

  Здравословни проблеми и продължителност на живот
  Продължителността на живот на Фландърското бувие е около 10-12 години. Редица здравословни проблеми, се свързват с  породата – ентропия, катаракт, проблеми с щитовидната жлеза, HD, рак, глаукома и др. Необходимо е да се уверите, че родителите на вашето кученце имат OFA и CERF сертификати.
  История
  Родната на Фландърското бувие е Белгия, а историята му датира от XVIв. Отглеждани е като пастирско куче като породата почти изчезва по време на Първата световна война. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1931г.
  Категория: Фландърско бувие | Добавено от: djasika (27.06.2011)
  Преглеждания: 213 | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: