Чесапийк бей ретривър - Чесапийк бей ретривър - Породи кучета - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Дакел [1]
Чао-Чао [2]
Шар пей [1]
Чихуахуа [1]
Чесапийк бей ретривър [1]
Уелско Корги Кардиган [1]
Китайско качулато куче [1]
Керн Териер [1]
Канаан [1]
Кавалер Кинг Чарлс шпаньол [1]
Бултериер [1]
Булмастиф [1]
Булдог [1]
Брюкселски грифон [1]
Бриар [1]
Бретан Шпаньол [1]
Фландърско бувие [1]
Мопс [1]
Бостън териер [1]
Борзой [1]
Боксер [1]
Черно-кафяв кунхаунд [1]
Черен руски териер [1]
Бордър териер [1]
Бордър коли [1]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Породи кучета » Чесапийк бей ретривър

  Чесапийк бей ретривър
  Големина: Голямо
  Податливост на тренировка: Средна
  Поддръжка на козината: Ниска
  Падане на козината: Средно
  Нужна тренировка: Ежедневна разходка
  Ниво на енергията: Ниско
  Пазене: Средно
  Добри с деца: Да, с големи и внимателни деца
  Здраве: OFA, CERF сертификати     

  Характер на Чесапийк бей ретривър
  Предано, непоколебимо и разумно, Чесапийк бей ретривър е куче, което е много лоялно към собствениците си. Силните му инстинкти го правят ефективно куче пазач. Това куче много държи на територията си и става агресивно в присъствието на други животни или непознати. Чесапийк бей ретривър се разбира добре с внимателните деца и други домашни любимци, ако е отгледан с тях и е правилно социализиран. Това е самоуверено куче, което понякога се опитва да се налага и поради тази причина е по-подходящ избор на домашен любимец за хора с опит в отглеждането на кучета.
  Чесапийк бей ретривър е отлична порода ловджийско куче. Кучетата от тази порода обичат водата и могат да прекарат часове и в най-студената вода. Обичат още да тичат, играят и да се замесват във всякакви дейности, като се нуждаят от много упражнения навън. Будни и бързо възприемащи, степента на трудност на дресировката може да варира –  те са високо интелигентни, но тяхната самоувереност може да създаде трудности, затова техните собственици трябва да бъдат настоятелни и едносмислено да покажат кой командва. На закрито не са много активни, но когато са навън преливат от енергия. Чесапийк бей ретривър много обича да дъвче, затова е добре да се уверите, че има подходящи играчки за целта, иначе може да започне да дъвче вашите принадлежности.

  Външен вид
  Чесапийк бей ретривър има голямо, здраво и атлетично телосложение. То е красиво куче, което пристъпва с грация и е изключително пъргаво. Изражението му е нетърпеливо, но непоколебимо. Козината му е къса, твърда и гъста с лъскава повърхност, което я прави водоустойчива. Теглото на Чесапийк бей ретирвър е около 22-32кг, а на височина достига около 53-66см.

  Поддръжка на външния вид
  Когато става въпрос за поддръжка на външния вид трябва да внимавате да не прекалите с разресването на козината, защото има опасност да повредите косъма. Достатъчно е да го сресвате веднъж седмично и по-често единствено през периодите, когато козината пада по-обилно.

  Здравословни проблеми и продължителност на живот
  Продължителността на живот на Чесапийк бей ретривър е около 10-12 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с породата, включително OCD, PRA, HD катаракт и др. Необходимо е да се уверите, че родителите на вашето кученце имат OFA и CERF сертификати.


  История
  Родината на Чесапийк бей ретирвър са САЩ. Кучетата от тази порода са отглеждани, за да изваждат гъски и патици от дълбоките и студени води по време на лов. Те са още добри преследвачи и ефективни кучета и пазачи. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1878г.
  Категория: Чесапийк бей ретривър | Добавено от: djasika (27.06.2011)
  Преглеждания: 111 | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: