Черен руски териер - Черен руски териер - Породи кучета - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Дакел [1]
Чао-Чао [2]
Шар пей [1]
Чихуахуа [1]
Чесапийк бей ретривър [1]
Уелско Корги Кардиган [1]
Китайско качулато куче [1]
Керн Териер [1]
Канаан [1]
Кавалер Кинг Чарлс шпаньол [1]
Бултериер [1]
Булмастиф [1]
Булдог [1]
Брюкселски грифон [1]
Бриар [1]
Бретан Шпаньол [1]
Фландърско бувие [1]
Мопс [1]
Бостън териер [1]
Борзой [1]
Боксер [1]
Черно-кафяв кунхаунд [1]
Черен руски териер [1]
Бордър териер [1]
Бордър коли [1]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Породи кучета » Черен руски териер

  Черен руски териер


  Големина: Голямо
  Податливост на тренировка: Средна
  Поддръжка на козината: Средна
  Падане на козината: Ниско
  Нужна тренировка: Ежедневни разходки
  Ниво на енергията: Средно
  Пазене: Средно, лае
  Добри с деца: Да
  Здраве: OFA, CERF сертификати и изследвания на щитовидната жлеза     


  Характер на Черния руски териер
  Черният руски териер е енергично, весело и интелигентно куче, което обича да е заобиколено от хора и да е част от действието. Изключително бдително и смело, обича да угажда на стопаните си. Черният руски териер има много силна воля. Като повечето териери, притежава значителна доза упорство, и докато интелектът и енергичността му могат да направят игрите и тренировките му забавни, твърдоглавостта му разваля удоволствието. Любопитно по природа, Черният руски териер обича да изследва, така че е добре да го държите под око, когато е навън. Въпреки, че понякога се опитва да се налага, лесно може да се приучи на домашни навици.  
  Обикновено се разбира добре с деца, но трябва да се има предвид, че това е голям куче и може да нарани по-малките деца по невнимание. Черният руски териер се опитва да се налага в присъствието на други кучета, които не принадлежат на домакинството. Разбира се добре с други домашни любимци. Силните му защитнически рефлекси го правят добро куче пазач, което е подозрително в присъствието на непознати. Кучетата от тази порода възприемат бързо и се поддават лесно на обучение. Породата е подходяща за самоуверени хора, които имат достатъчно свободно време I възнамеряват да се посветят на своето куче.

  Външен вид
  Черният руски териер е голямо куче, което достига 66-74см на височина и около 33-55кг. Тънката, гъста козина, която е леко начупена,  е прилепнала плътно към кожата му. Грубата му козина е водо-устойчива. Цветът й може да бъде черен или черен примесен с бели косми. Това е красиво куче с характерно за породата падаща върху очите му козина. Чернят руски териер има силна структура на тялото и будно изражение.

  Поддръжка на външния вид
  Козината на Черния руски териер не пада много обилно, но редовно трябва а се полага грижа за нея. Като цяло изискванията към поддръжката не са особено високи.  Необходимо е редовно да сресвате козината, за да се отстранят мъртвите косми и да се запази добрия външен вид. Тъй като козината е много гъста, трябва да се подстригва на всеки 6-8 месеца. Породата е подходяща за хора с алергии.

  Здравословни проблеми и продължителност на живота
  Продължителността на живот на Черния руски териер е около 10-12 години. Известни са редица здравни проблеми, които засягат тази порода – алергии, PRA и HD. Родителите на вашето кученце трява да имат OFA и CERF сертификати.

  История
  Както името предполага Черният руски териер произлиза от Русия. Отглеждан е след Втората световна война за нуждите на армията. Породата е регистрирана за пръв път в АКС през 2001г.

  Категория: Черен руски териер | Добавено от: djasika (27.06.2011)
  Преглеждания: 225 | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: