Бултериер - Бултериер - Породи кучета - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Дакел [1]
Чао-Чао [2]
Шар пей [1]
Чихуахуа [1]
Чесапийк бей ретривър [1]
Уелско Корги Кардиган [1]
Китайско качулато куче [1]
Керн Териер [1]
Канаан [1]
Кавалер Кинг Чарлс шпаньол [1]
Бултериер [1]
Булмастиф [1]
Булдог [1]
Брюкселски грифон [1]
Бриар [1]
Бретан Шпаньол [1]
Фландърско бувие [1]
Мопс [1]
Бостън териер [1]
Борзой [1]
Боксер [1]
Черно-кафяв кунхаунд [1]
Черен руски териер [1]
Бордър териер [1]
Бордър коли [1]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Породи кучета » Бултериер

  Бултериер


  Големина:  Средно
  Податливост на тренировка: Ниска
  Поддръжка на козината: Ниско
  Падане на козината: Средно
  Нужна тренировка: Ежедневни разходки
  Ниво на енергията:Високо
  Пазене: Средно, лае и хапе
  Добри с деца: Да, с по-големи и внимателни деца
  Здраве: OFA, BEAR сертификати     

  Характер на Бултериер
  Бултериерът е решително и своенравно същество, което има дружелюбен характер. Това е порода, която се нуждае от правилна социализация още от малко, защото иначе може да стане агресивно. Борец по природа, Бултериерът обикновено е агресивен към други кучета и може да е опасен за по-малки животни като котки и зайци, тъй като ги вижда като жертва.  Разбира се добре с деца,но не се препоръчва да се отглежда с малки деца. Отношението му към непознати зависи от индивидуалния характер на кучето.
  Бултериерът обича да се налага и поради тази причина е по-подходящ за хора с опит в отглеждането на кучета. Необходимо е да подсигурите вашето лидерство посредством настоятелно и самоуверено отношение по време на дресировка. Кучетата от тази порода са пълни с енергия и обичат да са в центъра на действието. Не трябва да пренебрегвате вашия Бултиериер, защото може да се отегчи и да започне да руши. Бултериерът е ефективно куче пазач. Ревнив е по отношение на храната си.

  Външен вид
  Бултериерът има здраво и мускулесто телосложение, което не го прави сладко куче, но видът му би отблъснал нарушителите и нападателите. Въпреки че размерите му не са големи, видът му е доста заплашителен. Теглото му е около 12-32кг, а на височина достига 40-55см. Козината му е къса, гладка и плътна, а цветът й е чисто бял, бял с черни петна, черен и светлокафяв, светлобежов, кафяв с тъмни ивици. Ушите му стоят изправени, а очите му изглеждат малки в сравнение с муцуната му. Главата му е удължена и силна с мощна, но не груба муцуна.

  Поддръжка на външния вид
  Козината на Бултериера е плътна, гладка и къса, така че изискванията към поддръжката й не са много високи. Необходимо е да я сресвате от време на време, за да я поддържате в добро състояние и да я обърсвате с мокра кърпа, за да я запазите гладка и лъскава. 

  Здравословни проблеми и продължителност на живот
  Продължителността на живот на Бултериера е около11-14 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с породата, включително – глухота, сърдечни проблеми, проблеми с щитовидната жлеза, припадъци, алергии и кожни заболявания. Необходимо е да се увери, че родителите на вашето кученце имат OFA сертификат.

  История
  Родината на Бултериера е Великобритания и е била развита в началото на 19 век.  Отглеждан е за борби и убива вредители и стръв. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1885г.
  Категория: Бултериер | Добавено от: djasika (27.06.2011)
  Преглеждания: 321 | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: