Булмастиф - Булмастиф - Породи кучета - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Дакел [1]
Чао-Чао [2]
Шар пей [1]
Чихуахуа [1]
Чесапийк бей ретривър [1]
Уелско Корги Кардиган [1]
Китайско качулато куче [1]
Керн Териер [1]
Канаан [1]
Кавалер Кинг Чарлс шпаньол [1]
Бултериер [1]
Булмастиф [1]
Булдог [1]
Брюкселски грифон [1]
Бриар [1]
Бретан Шпаньол [1]
Фландърско бувие [1]
Мопс [1]
Бостън териер [1]
Борзой [1]
Боксер [1]
Черно-кафяв кунхаунд [1]
Черен руски териер [1]
Бордър териер [1]
Бордър коли [1]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Породи кучета » Булмастиф

  Булмастиф


  Големина:  Гигант
  Податливост на тренировка: Ниска/ Средна
  Поддръжка на козината: Ниска
  Падане на козината: Средно
  Нужна тренировка: Ежедневни разходки
  Ниво на енергията: Ниско/ Средно
  Пазене: Високо
  Добри с деца: Да
  Здраве: OFA, CERF сертификати     

  Характер на Булмастиф
  Булмастифът е мило животно, много предано и отдадено на стопаните си, също така и безстрашно и има силно развити защитнически рефлекси. Силен, буден и спокоен, Булмастифът е самоуверен и в същото време мил и кротък. Това е интелигентно куче,  което бързо се обучава, но е и упорито и тази му черта го прави труден за дресировка. Булмастифът е куче, което е по-подходящо за хора с по-голям опит в отглеждането на кучета и изисква някой, който е самоуверен по време на дресировка – настоятелен, но и внимателен. Това щастливо животно е страхотен компаньон и семеен любимец, а защитническите му рефлекси го правят ефективно куче пазач.
  Булмастифът се разбира отлично с деца, а когато е отгледан с тях и правилно социализиран, е страхотен другар за игри, въпреки че големия му размер може да е проблем, когато е покрай малки деца. Също така се разбира добре и с други домашни животни, въпреки че сред други кучета обича да се налага и може да е ревнив по отношение на територията си, когато непознати животни са наоколо. Сред непознати е резервиран, но спрямо семейството си винаги е нежен и верен. Не го натоварвайте много в горещи дни, защото може да получи слънчев удар.

  Външен вид
  Булмастифът е силно куче със здраво и мускулесто телосложение и забележителна издържливост и сила. Тялото му е атлетично, а краката силни и стабилни. Теглото на Билмастифа е около 40-50кг, а на височина достига около 60-70см. Козината му е къса, гладка и  гъста, а цветът й варира – червен и светлобежов, светлобежов, кафяв с по-тъмни петна, червен. Нивото на падане на козината е средно.

  Поддръжка на външния вид
  Изискванията към поддръжката на външния му вид са малки. Разресване от време на време е всичко от което се нуждаете, за да поддържате козината в добър вид. Може също така да използвате масажираща ръкавица, за отстранявате мъртвите косми. През времето, когато козината пада по-обилно трябва да я разресвате по-често.

  Здравословни проблеми и продължителност на живот
  Продължителността на живот на Булмастифа е около 8-10 години, което в сравнение с много други породи е малко. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с породата – HD, ентропия, дихателни проблеми и др. Кучетата от тази порода трябва да се пазят от голяма жега и силно слънце, защото могат да получат слънчев удар.

  История
  Булмастифът е бил отглеждан във Великобритания и произлиза от мастиф и булдог. Развъждан от пазачи на дивеч, Булмастифът е бил използван да осигури защита от бракониерите. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1934г.
  Категория: Булмастиф | Добавено от: djasika (27.06.2011)
  Преглеждания: 109 | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: