Брюкселски грифон - Брюкселски грифон - Породи кучета - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Дакел [1]
Чао-Чао [2]
Шар пей [1]
Чихуахуа [1]
Чесапийк бей ретривър [1]
Уелско Корги Кардиган [1]
Китайско качулато куче [1]
Керн Териер [1]
Канаан [1]
Кавалер Кинг Чарлс шпаньол [1]
Бултериер [1]
Булмастиф [1]
Булдог [1]
Брюкселски грифон [1]
Бриар [1]
Бретан Шпаньол [1]
Фландърско бувие [1]
Мопс [1]
Бостън териер [1]
Борзой [1]
Боксер [1]
Черно-кафяв кунхаунд [1]
Черен руски териер [1]
Бордър териер [1]
Бордър коли [1]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Породи кучета » Брюкселски грифон

  Брюкселски грифон


  Големина: Малко
  Податливост на тренировка: Ниска/ Средна
  Поддръжка на козината: Ниска (за права) и Висока (за рунтава)
  Падане на козината: Ниско
  Нужна тренировка: Ежедневна разходка
  Ниво на енергията: Ниско
  Пазене: Лае
  Добри с деца: Да, с големи и внимателни деца
  Здраве: OFA, CERF сертификати     

  Характер на Брюкселския грифон
  Будно и интелигентно куче, Брюкселския грифон е възхитително куче-играчка, което е идеално за компаньон. Енергично и любопитно, това е куче, което може да бъде много забавно и занимателно, когато поиска, но би могло да бъде щастливо и докато седи в скута на собственика си. Брюкселския грифон е независимо животно и е възможно да има манипулативна черта в характера си, за това е необходимо правилна дресировка и отношение, но е в същото време е чувствително, интелигентно и винаги е забавно да е наоколо. Разбира се добре с деца, но е по-добре да е сред по-големи и внимателни деца, защото по-малките и буйни деца могат да го наранят.
  Когато става въпрос за непознати, Брюкселския грифон може да е приятелски настроен или изнервен в зависимост от неговия характер. Разбира се добре с други животни, въпреки че може да стане агресивен ако се почувства предизвикан от чужди кучета. Брюкселския грифон е жизнено и покорно куче, но не обича да бъде дразнено. Тази порода е по-подходяща за собственици с опит в отглеждането на кучета. Понякога грифонът може да бъде ревнив, особено когато става въпрос за играчките и храната му. Дресировката не би била проблем, ако сте достатъчно самоуверени и използвате правилните методи на обучение, но създаването на домашни навици на грифона може да ви създаде трудности.

  Външен вид
  Брюкселския грифон на височина достига 20-30см, а теглото му е около 3-5кг. Това малко куче има две разновидности – рунтав грифон и грифон с гладка козина. Първата разновидност има чуплива, твърда козина, а втората – къса и плътна. Цветът на козината на Брюкселския грифон е черен, червен или черен и светлокафяв с бели шарки. Има изпъкнали очи, които го правят лесно податлив на очни инфекции. Изражението му е покорно и изразително.

  Поддръжка на външния вид
  Изискванията към поддръжката на Брюкселския грифон зависят от разновидността грифон, който притежавате. Грифонът с чуплива козина се нуждае от повече грижи – поне два пъти седмично трябва да се сресва и козината около дупето да се подрязва поради хигиенични причини. Кучетата с гладка козина е достатъчно да се разресват от време на време.
   
  Здравословни проблеми и продължителност на живот
  Продължителността на живот на Брюкселския грифон е около 12-15 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с  породата – припадъци, сърдечни проблеми, катаракт и др. Необходимо е да се уверите, че родителите на вашето кученце имат OFA и CERF сертификати.

  История
  Родината на Брюкселския грифон е Брюксел, Белгия, където е бил използван като пазач на конюшни. През 80-те години на 19 век е пренесен в Англия и Америка.  За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1910г.

  Категория: Брюкселски грифон | Добавено от: djasika (27.06.2011)
  Преглеждания: 442 | Рейтинг: 3.0/1
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: