Бриар - Бриар - Породи кучета - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Дакел [1]
Чао-Чао [2]
Шар пей [1]
Чихуахуа [1]
Чесапийк бей ретривър [1]
Уелско Корги Кардиган [1]
Китайско качулато куче [1]
Керн Териер [1]
Канаан [1]
Кавалер Кинг Чарлс шпаньол [1]
Бултериер [1]
Булмастиф [1]
Булдог [1]
Брюкселски грифон [1]
Бриар [1]
Бретан Шпаньол [1]
Фландърско бувие [1]
Мопс [1]
Бостън териер [1]
Борзой [1]
Боксер [1]
Черно-кафяв кунхаунд [1]
Черен руски териер [1]
Бордър териер [1]
Бордър коли [1]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Породи кучета » Бриар

  Бриар


  Големина: Голямо
  Податливост на тренировка: Ниска
  Поддръжка на козината: Ниска
  Падане на козината: Средно
  Нужна тренировка: Разходки и ежедневно бягане
  Ниво на енергията: Средно
  Пазене: Високо
  Добри с деца: Да, ако е отгледан с тях
  Здраве: OFA, CERF сертификати     

  Характер на Бриар
  Мило, любящо и предано, кучето Бриар има силно изразен характер и  независимо мислене. Тези кучета са изключително предани на стопаните си, а защитническите им инстинкти са силно развити, което ги прави ефективни кучета пазачи. Бриар е много интелигентно животно с храбър и жизнен нрав, но може да е сериозно и тихо, когато поиска.  Кучетата от тази порода се приспособяват към собствениците си и са щастливи, независимо от това дали от тях се искат да седят вкъщи послушно или да тичат и играят навън. Високата му интелигентност изисква занимания и упражнения, които развиват умствени му способности, привличат интереса му и го държат нащрек.
  Като повечето пастирски кучета, Бриар е запазил своите инстинкти на куче пазач и често се опитва да събира на едно място хората и останалите животни като ги притиска с глава. Бриар е чувствително куче, но също може и да самоуверено, като в някои случаи става ревнив по отношение на територията му, когато става въпрос за други животни. Разбира се добре с децата и животните, с които е отрасъл. Когато става въпрос за непознати, Бриар е сдържан и резервиран. Това куче има много добра памет, което е добър плюс, когато става въпрос за дресировка.

  Външен вид
  Теглото на кучетата от тази порода достига до 22-40кг, а на височина – 56-70см. Бриар има добре структурирано тяло, атлетично и пъргаво. Козината му е дълга, твърда  и има плътна подкозина. Нивото й на падане е средно. Цветът й варира в различни цветове – светлокафяв, сив или черен.

  Поддръжка на външния вид
  Козината на тази порода пада умерено и затова е достатъчно да се сресва два пъти седмично, но през сезоните, когато пада по-усилено и по-често. Малките кученца имат нужда от повече грижи дори и през времето, когато козината им не пада много.

  Здравословни проблеми и продължителност на живот
  Продължителността на живот на Бриар е около 10-12 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с породата – очни смущения, проблеми с щитовидната жлеза, HD, PRA и др.Родителите на вашето кученце трябва да имат OFA и CERF серификати.

  История
  Тази порода произлиза от регион на Франция, а историята й датира от над хиляда години.  Бриар е ловджийско куче, което преди е било известно като Бергер де Брйй, което се превежда като ловджийското куче на Брий. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1928г.

  Категория: Бриар | Добавено от: djasika (27.06.2011)
  Преглеждания: 124 | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: