Бретан Шпаньол - Бретан Шпаньол - Породи кучета - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Дакел [1]
Чао-Чао [2]
Шар пей [1]
Чихуахуа [1]
Чесапийк бей ретривър [1]
Уелско Корги Кардиган [1]
Китайско качулато куче [1]
Керн Териер [1]
Канаан [1]
Кавалер Кинг Чарлс шпаньол [1]
Бултериер [1]
Булмастиф [1]
Булдог [1]
Брюкселски грифон [1]
Бриар [1]
Бретан Шпаньол [1]
Фландърско бувие [1]
Мопс [1]
Бостън териер [1]
Борзой [1]
Боксер [1]
Черно-кафяв кунхаунд [1]
Черен руски териер [1]
Бордър териер [1]
Бордър коли [1]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Породи кучета » Бретан Шпаньол

  Бретан Шпаньол


  Големина: Средно
  Податливост на тренировка:  Висока
  Поддръжка на козината: Средно
  Падане на козината: Средно
  Нужна тренировка: Ежедневна разходка и бягане
  Ниво на енергията: Средно/ Високо
  Пазене: Ефективно куче пазач
  Добри с деца: Да
  Здраве: OFA, CERF сертификати     

  Характер на Бретан шпаньол
  Лоялно, предано, щастливо и нетърпеливо Бретан шпаньолът е куче, което изобилства от енергия и обожава игрите. Високо интелигентни и покорни, тези кучета са лесно податливи на тренировка, което ги прави подходящи както за хора без опит в отглеждането на кучета, така и за такива с. Бретан шпаньолът обича хората и да е център на внимание, затова не трябва да го пренебрегвате – отегчението може да доведе до лошо поведение от негова страна. Тези чувствителни кучета са винаги нетърпеливи да се харесат на собствениците си, но са също още независими, енергични и обичащи  да се забавляват същества.
  Когато става въпрос за деца, Бретан шпаньолът е мило и внимателни куче, особено с по-малките деца, както с и други животни, но е необходимо да го социализирате от малко. Сред непознати може да е срамежливо. Любовта му към стопаните им го прави ефективно куче пазач. Някой кучета от породата могат да бъдат стеснителни, така че за да предотвратите прекомерна свенливост и смиреност, трябва да го социализирате от рано. Като цяло Бретан шпаньолът е страхотен домашен любимец за тези, които могат да му се посветят и не е проблем да се отглежда в домакинства с малки деца и други животни.
   
  Външен вид
  На височина кучетата от тази порода достига до 45-55см, а теглото им е между 12-18кг.  Бретан шпаньолът има красива, мека и плътна козина, която може да е и чуплива.  Цветът й е червеникавокафяв и бял или светлокафяв и бял, въпреки че има и кучета с трицветна козина – червеникавокафява и бяла с малко светлокафяво. Ушите му падат от двете страни на главата, а изражението му е будно и самоуверено.

  Поддръжка на външния вид
  Бретан шпаньолът има красива, мека и перниста козина, за която е необходимо да положите известни усилия, за да я запазите  добро състояние. Козината му трябва да се сресва два пъти седмично, за да се отстранят мъртвите косми. Козината на Бретан шпаньола пада на сезонна база и през времето, когато пада най-обилно е необходими да увеличите грижите за нея.

  Здравословни проблеми и продължителност на живот
  Продължителността на живот на Бретан шпаньола е около 12 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с  породата – гръбначни проблеми, HD,  припадъци, глаукома, проблеми с черния дроб, сърдечни проблеми и др. Необходимо е да се уверите, че родителите на вашето кученце имат OFA и CERF сертификати.

  История
  Родината на породата е Франция, като се смята, че произлиза от провинция Бретон, както си личи от името. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1934г.

  Категория: Бретан Шпаньол | Добавено от: djasika (27.06.2011)
  Преглеждания: 147 | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: