Борзой - Борзой - Породи кучета - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Дакел [1]
Чао-Чао [2]
Шар пей [1]
Чихуахуа [1]
Чесапийк бей ретривър [1]
Уелско Корги Кардиган [1]
Китайско качулато куче [1]
Керн Териер [1]
Канаан [1]
Кавалер Кинг Чарлс шпаньол [1]
Бултериер [1]
Булмастиф [1]
Булдог [1]
Брюкселски грифон [1]
Бриар [1]
Бретан Шпаньол [1]
Фландърско бувие [1]
Мопс [1]
Бостън териер [1]
Борзой [1]
Боксер [1]
Черно-кафяв кунхаунд [1]
Черен руски териер [1]
Бордър териер [1]
Бордър коли [1]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Породи кучета » Борзой

  Борзой


  Големина: Голямо/ Гигант
  Податливост на тренировка: Ниска
  Поддръжка на козината: Ниска
  Падане на козината: Средно
  Нужна тренировка: Ежедневна разходка
  Ниво на енергията: Ниско
  Пазене: Ниско
  Добри с деца: Да, с големи и внимателни деца
  Здраве: OFA, CERF сертификати     

  Характер на Борзой
  Грациозно, достойно и кротко, Борзой е нежно същество със забележително спокоен нрав. Въпреки че е самоуверено и спокойно, когато е вкъщи, това е много активно и бързо куче, което означава, че има нужда от много упражнения и игри.  Също така не трябва да играе на несигурно място,  тъй като може да избяга. Борзой е величествена и благородна порода, която в повечето случаи се разбира добре с по-големи и внимателни деца.
  Борзой се разбира добре с други големи кучета, но понякога се впуска да преследва по-малки животни, така че не е препоръчително да е покрай котки, малки кучета и други дребни животни, които лесно биха го изкушили да ги преследва. Правилната социализация е от голямо значение, тъй като в противен случай кучето ви може да стане прекалено агресивно или плахо. Кучетата от тази порода са сдържани сред непознати. Въпреки че са мирни същества, не обичат да бъдат дразнени и стряскани, а в такива случаи реагират агресивно. Тихи, чувствителни и интелигенти, кучетата от тази порода биха могли много лесно да се отегчат.

  Външен вид
  Теглото на кучето Борзой е около 30-40кг, а на височина достига около 65-85см. Козината му е копринена – чуплива или къдрава. Цветът й може да е в много разнообразни цветове, включително бял, бял със следи от други цветове, черен и светлокафяв, сив с тъмни ивици и други. Тази порода напомня на и е отглеждана да преследва вълци. Борзой има голямо, здраво и жизнено тяло и малка продълговата глава. Копринената му козина пада средно, и по-обилно през някои сезони.

  Поддръжка на външния вид
  Козината на Борзой трябва да се сресва около два пъти на седмица, а когато пада по-обилно – всеки ден. Поддържайте космите по лапите подрязани и когато е необходимо измивайте козината.

  Здравословни проблеми и продължителност на живот
  Продължителността на живот на Борзой е около 9-13 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с  породата – алергии, катаракт, проблеми със сърцето, PRA и др. Необходимо е да се уверите, че родителите на вашето кученце имат OFA и CERF сертификати.

  История
  Отглеждано в Русия, кучето Борзой е било известно сред аристократите, като е било отглеждано да преследва и лови вълци. Кучетата от тази порода ловуват на глутници. Смята се, че породата Борзой е била любима на Толстой. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1891г.

  Категория: Борзой | Добавено от: djasika (27.06.2011)
  Преглеждания: 174 | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: