Хранене на новородени кученца - Хранене - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Породи кучета [26]
Болести [11]
Мода за кучета [1]
Зоомагазини в България [0]
Обучение на кучета [0]
Хотели за кучета [0]
Ловни кучета [8]
Дресировка на кучета [0]
Десетте най-опасни кучета [10]
Хранене [3]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Хранене

  Хранене на новородени кученца
  В първите дни след раждането, ако то е протекло нормално и майката има достатъчно мляко, всъщност вие трябва да се грижите само за нея, а тя от своя страна - за малките. Още със забозаването те започват да си изграждат хранителен рефлекс и 10 минути преди времето за хранене заскимтяват и търсят майка си.
  Режим на хранене на новородените кученца
  В началото това става на всеки 3 часа. Трябва да наблюдавате животните и ако забележите, че макар и да получава допълнително мляко, майката слабее и не оставя кученцата дълго да сучат, или пък те започват да скимтят и търсят да бозаят много по-рано от определения 3-часов период, това е показател, че млякото не им достига. Налага се кученцата да се подхранват. Ако всичко се развива нормално, отбиването им трябва да започне някъде на 25-27-дневна възраст и да приключи изцяло на 40-ия ден.
  Захранавне на кученцата
  Храната, с която се захранват малките, трябва да е приготвена от висококачествени пресни продукти, като месото е сварено и е нарязано съвсем ситно, без подправки. Разбрахте, че лигавицата им е чувствителна и нежна. Пазете я, ако желаете развитието на подрастващото кученце да е нормално. От четирикратно храненето преминава към трикратно и постепенно се стига до нормалното за възрастното куче хранене два пъти дневно
  Категория: Хранене | Добавено от: djasika (26.06.2011)
  Преглеждания: 194 | Рейтинг: 2.0/1
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: