Как да храним бременни и кърмещи майки? - Хранене - Издател - Най-добрия приятел на човека
Всичко за кучето
Вход във форума
Раздел категории
Породи кучета [26]
Болести [11]
Мода за кучета [1]
Зоомагазини в България [0]
Обучение на кучета [0]
Хотели за кучета [0]
Ловни кучета [8]
Дресировка на кучета [0]
Десетте най-опасни кучета [10]
Хранене [3]
Търси
Реклами
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Реклами
  Статистики
  eXTReMe Tracker

  Общо онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Главна » Статии » Хранене

  Как да храним бременни и кърмещи майки?
  През време на бременността не се налагат големи промени в храненето. Качеството на храната почти не се изменя, само количеството се повишава незначително, така че организмът на майката да е в състояние да изхрани плодовете, които са в нейната утроба. Като казваме, че качеството не се променя, нямаме предвид, че на бременните може да се дават лошокачествени продукти (подлежащи на развала). Те могат не само да предизвикат неразположение у бъдещата майка, но и да увредят плодовете. Необходимо е към храната на майката ежедневно да се прибавят 250-300 милилитра прясно мляко и с профилактична цел - минимални количества (около 10 капки) витамини от групата D и витамин А.
  Дневна дажба храна на кърмещи майки
  По-голямо внимание трябва да се обръща на храненето на кърмещите майки. Пак в зависимост от породата, броя на новородените и трябва да се определи и дажбата. Добре е една майка от средно голяма порода да получава всекидневно около 1 литър прясно мляко. Добавката на витамини към дажбата продължава. Същото важи и за минералните вещества, които ще осигурим най-лесно, като добавим към дневната дажба 1-2 чаени лъжички черупки от кокоши яйца, смлени примерно с кафемелачка. Усвоените от организма на майката витамини и минерални вещества се предават чрез кърмата на новороденото.
  Общо взето, количеството храна, което трябва да получава майката в периода на кърмене, е най-малко 2 пъти по-голямо, отколкото преди бременността.
  Категория: Хранене | Добавено от: djasika (26.06.2011)
  Преглеждания: 144 | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  Име *:
  Email *:
  Код *: